Vanaf augustus 2021 starten we met Small Talk.
De eerste groep start binnenkort online, maar we hopen ook dat we over enige tijd fysieke locaties kunnen aanbieden.


Small Talk is ontstaan uit de behoefte van onze cursisten om ook in de periode tussen cursussen Engels te kunnen blijven oefenen, en vooral tijdens de zomerperiode. Daarnaast zien we Small Talk als ideaal om u op een ontspannen manier voor te bereiden op de start van een conversatiecursus. Om alvast te wennen aan talking English.

Wat is Small Talk
Volgens de Cambridge dictionary is het conversation about things that are not important, often between people who do not know each other well.


Small talk is dus een oppervlakkig, informeel gesprekje met iemand die je misschien nog niet zo goed kent. Maar ook tussen mensen die elkaar al kennen (bv. collega’s) speelt small talk een belangrijke rol om de band verder te verdiepen, door belangstellende vragen en opmerkingen.

Small talk gebruik je op je werk (looking forward to the weekend?), op feestjes (so, how do you know Frank?) (beautiful day, isn’t it?) en bij allerlei spontane ontmoetingen (did you catch the news today?)(nice day to be outside, isn’t it?)

Tijdens de Small Talk bijeenkomsten gaan we dus ook oefenen in conversation starters, keeping a conversation going en (kan ook heel prettig zijn) gracefully ending a conversation.

Interesse om mee te doen?