Terugblik door Eva, coordinator van de Intensive English Crash Course in Het Klooster van Dalfsen.

Van 11 tot en met 15 oktober vond de herfsteditie van de Crash Course plaats. Vijf enthousiaste deelnemers met wie ik de afgelopen weken mailcontact had gehad liepen op maandagochtend vroeg het Klooster van Dalfsen binnen. Vriendelijk onthaald door het personeel van het Klooster werden ze vervolgens naar de classroom begeleid waar Crash Course Teacher Tina met smart zat te wachten, klaar voor weer een intensieve week met nieuwe deelnemers.

In eerste instantie voelt het voor de meeste deelnemers wat onwennig om meteen in het Engels te moeten praten, maar toen ik op vrijdagmiddag weer langskwam voor de afsluiting was van onwennigheid geen spoor meer te bekennen. Voordat de eindceremonie begon, vroeg Tina aan elke deelnemer welk woord in hem/haar opkwam als die terugdacht aan de afgelopen week. Dat waren deze woorden: pride, relaxed, comfortable, satisfied, atmosphere. Daaruit blijkt wel dat de groep in vijf dagen een band met elkaar opbouwt waarin iedereen zich op z’n gemak voelt en uit z’n comfortzone durft te stappen. Mooi om te zien.

Tijdens de eindceremonie krijgt iedereen een certificate of completion uitgereikt van Tina met een paar persoonlijke woorden. Namens talkingENGLISH geef ik vervolgens een goodiebag met een paar passende goodies. Wat dat zijn verklap ik niet. Daarvoor moet je zelf deelnemen aan de volgende Crash Course. Benieuwd geworden? Ga voor meer informatie en om je in te schrijven naar engels-intensief.nl