Vanaf dit jaar kun je voor het volgen van cursussen en trainingen aanspraak maken op het STAP-budget.
STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie.


Via STAP kunnen volwassenen, met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt, jaarlijks 1.000 euro subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Daarmee wil het kabinet mensen mogelijkheden bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen van hun loopbaan.

De STAP-subsidie vervangt de fiscale aftrek studiekosten. Deze is per 1 januari 2022 komen te vervallen. Met deze aftrekpost moest je eerst de studiekosten zelf voorschieten, om dit geld later via de belastingdienst terug te krijgen. Met het STAP-budget is dit verleden tijd!

In het STAP-Scholingsregister vind je het complete aanbod aan opleidingen, waarin alleen erkende onderwijsinstellingen hun aanbod mogen registreren. Doordat we als talkingENGLISH beschikken over de benodigde keurmerken, kunnen wij onze cursussen in het STAP-scholingsregister aanbieden. Het is dus mogelijk om voor onze curussen gebruik te maken van het STAP-budget!

We zijn op dit moment druk bezig om het registreren van onze cursussen in het STAP-scholingsregister voor te bereiden zodat in de nieuwe aanvraagperiode per 1 juli, cursisten het STAP-budget kunnen aanvragen voor onze cursussen.

Hoe schrijf je in voor een cursus mét het STAP-budget?
Indien je een cursus Engels wilt doen, dan meld je je aan voor de betreffende cursus. Vervolgens ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs, waarmee je bij het UWV het STAP-budget kunt aanvragen. Indien je aanvraag wordt toegekend, worden de cursuskosten rechtstreeks door het UWV betaald. Indien je aanvraag niet wordt toegekend (bijvoorbeeld omdat het budget voor deze aanvraagperiode op is), dan heb je de keuze om de cursus zelf te betalen, of op een volgende STAP-aanvraagperiode te wachten.

Lees verder op onze website voor een uitgebreide uitleg.